Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/f/f/villaviola.eu/httpd.www/libraries/cms/application/cms.php on line 460 Routebeschrijving

Villa Viola

Via Carlo Viola 1
21010 Curiglia Con Monteviasco (VA) Italia,
Tel +39 346 140 32 20 (GSM)
 

Belangrijke opmerking bij het gebruik van uw GPS en van routeplanners !


Weg via Ponte Tresa 

Bijna alle routeplanners sturen je via Ponte Tresa naar Italië.  Hou er rekening mee dat deze grensovergang zeer druk is tijdens de ochtend -en avondspits en tijdens de weekends.

Volg deze weg via GoolgeMaps

 

Voor de weg die we zelf volgen volgt hier de routebeschrijving:

Ring rond Brussel Vier-Armen-kruispunt richting Luxemburg

Van Luxemburg naar Metz = E 25 Van Metz naar Strasbourg en verder door naar Colmar

Wij zelf rijden niet tot in Strasbourg, maar verlaten de autostrade even om door enkele mooie dorpjes in de Alscace te rijden. Dit is misschien geen tijdswinst, maar wel korter en zeker mooier. Als je er rond de middag doorrijdt, kan je misschien lunchen in “Auberge d’Alscace”. Voor deze doorsteek, neem je afrit 45 Marmoutier en volg richting Molsheim. Na enkele ronde punten, aan de lichten rechts en dan terug een lange reeks van ronde punten, kom je in Molsheim centrum waar je richting Colmar, de autsnelweg E25 terug oprijdt.

Van Colmar, langs Mulhouse naar Basel. In Basel volg je steeds Luzern tot je ook Gottardtunnel kunt volgen. Je rijdt heel Zwitserland door en na de “Gottardo” volg je richting Milano. In Bellinzona Sud (Er staat ook een groot bord Lago Maggiore), volg je richting Locarno. bij het zesde rondpunt volg je niet meer Locarno, maar ga je wel rechtdoor naar het meer. Na drie kilometer zie je het Lago Maggiore aan je rechterkant. (als je het meer langs je linkerkant ziet, bent je fout gereden). Rij langs het water tot aan het eerste rond punt in Luino (en dus niet het eerder slecht geplaatst bord Curiglia volgen).

Aan dit rond punt neem je links omhoog. Even verder, aan de wegwijzer Funivia/Curiglia/Dumenza, sla je de weg links in en deze weg blijf je volgen tot je in Curiglia bent. (Opgelet vanaf dit punt is het nog 20 minuten rijden). Bij splitsingen volg je steeds de bordjes Funivia/Curiglia. Op het einde van de vallei vind je dan ons dorpje.

De Villa Viola kun je niet missen; het is het eerste huis die je op de bergflank ziet liggen. Parkeer voorlopig aan de kerk en stuur ons een berichtje. Wij komen je dan helpen met de bagage en tonen je dan waar je de wagen kan achterlaten.

Volg deze weg via GoogleMaps